Succesvolle start Lintjo in de 3e klasse

Lintjo wist de eerste competitie wedstrijd te winnen van DTS (S) 1 met een prima uitslag 19-8. Vorig seizoen promoveerden de Oldeberkopers nog onder leiding van Henk Berkenbosch op het veld naar de 3e klasse. Bij de start van het nieuwe seizoen maakt Lammert van der Veen zijn debuut als nieuwe trainer/coach van de selectie. Geen onbekende voor de selectie, die van der Veen meerdere malen al tegenkwam op bezoek bij andere verenigingen. De eerste thuiswedstrijd tegen DTS (S) 1 deed Lintjo direct goede zaken. 

 

Op sportveld Lunia in Oldeberkoop ging de wedstrijd voortvarend van start. Binnen een aantal minuten stond Lintjo direct op een 3-0 voorsprong. DTS (S) benutte succesvol een strafworp en kon op deze manier iets terug doen tegen het tempo van Lintjo. De stand liep al snel uit naar een 8-1 met diverse benutte vrije ballen, afstanders en doorloopballen. DTS (S) kon het scorend vermogen van Lintjo niet bijbenen. Voor de pauze wist Lintjo nog vier goals te maken en DTS (S) schoot vijf maal raak. De stand in de pauze 11-5. 

Na de thee was het zaak het tempo vol te houden en de sterke focus te bewaren waardoor ook de tweede helft in het voordeel van Lintjo beslist zou worden. Lintjo begon echter minder scherp aan de tweede helft, maar herpakte zich snel. Gelukkig kwam Lintjo geen moment in de problemen en bleef het tempo opvoeren en de druk hoog houden. Er werden veel strafworpen benut en gegeven, over en weer. DTS (S) bleek deze wedstrijd over het algemeen niet opgewassen tegen een sterk acterend Lintjo. De uiteindelijke stand werd 19-8 in het voordeel van de Oldeberkopers die hiermee een prima seizoenstart hebben.

Doelpunten Lintjo: Lisanne de Boer (6), Marco den Ouden (5), Kees Flapper (3), Jacco Wouda (2), Sybrit Pen (2) en Marc de Boer (1).