Darttoernooi Vv Sport Vereent- K.v Lintjo

Zaterdag 12 juni jl. was het dan zover, het eerste darttoernooi dat werd georganiseerd door Vv Sport Vereent en K.v Lintjo. Nadat er in maart een dartbord was opgehangen in de kantine en daar veel animo voor ontstond werden de handen in elkaar geslagen en een opgavenlijst opgesteld. Binnen 4 weken hadden we 8 jeugdleden, 16 dames en 34 heren op de lijst staan. Dit was veel meer dan verwacht maar uiteraard fantastisch. Via Dartvereniging Makkinga hebben wij 6 extra borden kunnen regelen en ook werd er snel in de kantine een 2e bord bevestigd.

Op de speeldag zelf is het dan altijd nog even afwachten of iedereen wel komt, maar daarover was niet te klagen geweest.  Vv Sport Vereent 3 had een uitje en daardoor zijn er 6 heren die niet konden komen. Verder was iedereen er  Fantastisch!De jeugd van 8-16 jaar begon om 16.00 uur.Er werd eerst gegooidt voor welke plek ze uiteindelijk mochten strijden. Dit werden spannende partijtjes. De finale ging tussen Roy Boon en Richard de Vries. Ze speelden 301 en mochten enkel uitgooien. Wie het eerst 2 keer uitgegooid had, heeft gewonnen. Roy won na een spannende finale. Voor de 3e en 4e plek werd er gestreden door Marc de Boer en Kees Flapper.De 5e en 6e plek ging tussen Sven Jonkbloed en Marius van der Heide. De 7e en 8e plek ging tussen Arjan Wouda en Corintha Boon.Voor de nr.1 t/m 3 was er een mooie beker en voor de rest een mooie bal die was aangeboden door Supermarkt Attent.

Om 17.00 zijn de senioren begonnen, de opkomst was zoals gezegd keurig en dat had nog wel enkele administratieve precisie nodig. Gelukkig hebben we Appie van den Broek uit Makkinga gestrikt om ons hierbij te helpen. Samen met Robert Jonkbloed zijn zij deze dag verantwoordelijk geweest voor de wedstrijdleiding. De vrouwen speelden best of 3, 301 en enkel uit. De heren best of 3, 501 en dubbel uit. Na de voorronde hadden we in de winnaarsronde nog 8 vrouwen over en 16 heren. De rest ging naar een verliezersronde. Uiteindelijk kregen we de volgende halve finales: Jildau de Haan - Denise Kromkamp en Anne Marij Veensma - Annie de Jong. Na een spannende strijd mochten Jildau de Haan en Anne Marij Veensma uitmaken wie er zich de kampioen mocht noemen van het eerste darttoernooi van Vv Sport Vereent en K.v Lintjo. Hier speelden de dames een Best of 5 partij. Het werd een boeiende finale die werd begeleid door speaker Roderik Twint en die zag dat Jildau de Haan tot twee keer toe op voorsprong kwam maar Anne Marij Veensma knokte zich steeds weer terug. Uiteindelijk trok Jildau de haan in de beslissende leg aan het langste eind en werd tot kampioen gekroond. 3e werd Denise Kromkamp en 4e Annie de Jong. De verliezersronde ging naar Sibrit Pen die van Geesje de Boer won.

Bij de heren werd er vanaf de halve finale om best of 5 gespeeld. Hier speelden Roderik Twint tegen Edwin de Boer en Jan Jonker tegen Lute Wedekind. Ook hier werd er heftig gestreden om een finaleplaats. Edwin de Boer en Lute Wedekind wisten deze te bereiken. Roderik Twint  en Jan Jonker speelden nog om de troostprijs. Je zag hier dat de scherpte en precisie er een beetje af was bij de heren en Roderik Twint wist de 3e plek op te eisen. De finale werd op z'n engels begeleid door Sietze van der Heide die er een extra stukje sfeer in pompte. Lute Wedekind won deze finale met 3-0. De verliezersronde werd gewonnen door Johan de Boer die won in de finale van Jacco Wouda.

Na de prijzen te hebben uitgedeeld werd er nog een dankwoord gericht aan Ben en Anjo Boonstra, die het mede mogelijk hebben gemaakt en ook Vv Sport Vereent en K.v Lintjo bedankt voor jullie enthousiasme en de aangeboden hapjes tussendoor. De reacties waren positief en daardoor gaan we het volgend jaar weer organiseren!