Het 1e beachkorfbaltoernooi in Oldeberkoop zeer geslaagd

Op vrijdag 18 juni werd in Oldeberkoop voor het eerst beachkorfbal gespeeld. Deze vorm van korfbal wordt op blote voeten en op zand gespeeld. Aangezien we in Oldeberkoop geen strand hebben, werd het gehouden in de paardenbak van boer Benedictus aan de Heerenveenseweg.

De organisatie was in handen van Sybrit Pen. Ze organiseerde dit evenement omdat ze deel neemt aan een korfbaltrainerscursus. Om te slagen voor deze cursus moest er een activiteit worden georganiseerd wat te maken had met korfbal.

Sybrit koos voor beachkorfbal. Dit idee werd gestimuleerd door het jeugdbestuur van Lintjo. Uiteindelijk waren er zes teams bereid om de kou te trotseren, op blote voeten en korte broek. Beachkorfbal wordt gespeeld met andere spelregels dan competitie korfbal maar dat maakte de scheidrechters en spelers niet uit want alles werd meteen goed opgepikt.

Er werden vijftien wedstrijden van een kwartier gespeeld op twee veldjes, zodat iedereen een keer tegen elkaar kon spelen. Ook waren er vier scheidsrechters van Lintjo bereid om de wedstrijden te leiden. Uiteindelijk was er voor de winnaars een lekkere wk-taart. En ondanks de harde wind was er nog redelijk wat publiek om het spektakel te aanschouwen. Na afloop werd er nog een drankje gedronken in het plaatselijke café. Al met al was het een goed georganiseerde, gezellige avond. Voor herhaling vatbaar dus!

Foto,s van dit evenement zijn te bewonderen op picasaweb.google.nl/hedo1523/Beachkorfbal#